Deze website gebruikt cookies voor uw gemak en het gebruik van de website te analyseren/verbeteren.
Op werkdagen voor 15:00uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
Altijd zeker en veilig verzonden via de pakketdienst, elk pakket kan gevolgd worden.
Verzendkosten voor Nederland €5,75 - België en Duitsland €9,00 - Korting aanwezig!!
Heeft u een vraag/opmerking of bent u op zoek naar advies? Stuur dan een email naar info@paperspecials.nl

Inkjet - Krimp papier/plastic (Grafix)

Instructies:

1. Print op het “krimp papier/plastic” met de instellingen op normaal papier, kwaliteit op normaal of hoog en het pagina formaat op Letter 8.5”x11”. ( zie extra informatie B ) Het beste kunt u de afbeelding wat lichter te maken, aangezien de kleuren in de afbeelding intenser worden zodra deze gekrompen is. Maak de afbeelding 2 keer zo groot als het eindresultaat dat u wenst te krijgen.Het “krimp papier/plastic” krimpt met de helft in zowel lengte als breedte en het wordt 9 keer zo dik. Opmerking: Probeer de afbeelding zo min mogelijk met de vingers aan te raken, het papier is wat plakkerig en houd snel vuil en stof vast, tevens kan de afbeelding beschadigen.

2. Laat na het printen het papier en de afbeelding minimaal een half uur drogen. Na het drogen knip of snij uw afbeelding uit, als u een witte rand om uw afbeelding wilt houden houd er rekening mee dat deze ook krimpt. Als u bijvoorbeeld sieraden, sleutelhangers of een hangend object maakt waar uiteindelijk een gaatje in moet komen, kunt u dit het best doen voor het krimpen. Ook het gaatje krimpt mee. 3. Plaats een stuk bakpapier of normaal printer papier in een bakplaat. Op de eerste laag papier plaatst u de uitgeknipte/ gesneden afbeeldingen en plaats over de afbeeldingen nog een vel normaal papier. Laat uw oven voorverwarmen op 140-150°C.

4. Nu kunt u de bakplaat met afbeeldingen in de oven plaatsen. Het krimpen neemt ongeveer 3 tot 5 minuten in beslag, tijdens het krimpen zal de afbeelding omhoog komen en vreemde vormen aan nemen. U weet wanneer het krimp proces klaar is wanneer de afbeeldingen weer vlak zijn. Als u de afbeeldingen uit de oven haalt en ze zijn niet helemaal vlak, maar nog wel heet, dan kunt u deze met een platte spatel aandrukken. Zijn de afbeeldingen al afgekoeld dan kunt u ze gewoon weer in de oven zetten, totdat ze wel vlak zijn. Over het algemeen kunt u ze nooit “te lang” in de oven doen, het “krimp papier/plastic” zal geen vlam vatten. Overigens kan het bij het gebruik van een combi oven/magnetron of een gril oven zijn dat de afbeeldingen bruin worden wanneer deze te lang in de oven zitten. Voor dit proces is wat oefening en testen benodigd. Probeer bij uw eerste keer eerst een (paar) kleine proef afbeeldingen, voordat u een compleet project start.

5. Als de afbeeldingen klaar en afgekoeld zijn kunt u deze aflakken met een acryl/waterbasis vernis of blanke lak voor extra bescherming. Als u bijvoorbeeld spelden of clips aan de achterkant van de afbeelding wilt plakken kunt u het beste een sterke lijm van UHU of Bison gebruiken. Voor het verlijmen op papier of kaarten kunt u elk soort lijm gebruiken (indien geschikt voor papier).

Extra informatie:
A: U kunt uw afbeeldingen ook krimpen met een hete föhn of verfstripper. Echter moet u de afbeelding goed gelijk matig verwarmen en wat aftasten met de afstand zodat de afbeelding niet bruin word. Deze methode is wat lastiger en in een oven heeft u als voordeel dat u meerdere afbeeldingen tegelijk kan krimpen.
B: De vellen zijn US letter formaat dit is 8.5” x 11”. Bijna elke printer heeft hier een standaard profiel voor genaamd “Letter”. Houd bij het indelen van uw te printen afbeelding(en) rekening met het papier formaat.

 

Handleiding geschikt voor de volgende producten:

Weergegeven:
Sorteren op:

Inkjet - Grafix Krimp papier/plastic - Doorzichtig - Per vel - US Letter

Krimp papier/plastic is bijna een magisch papier. Het papier krimpt namelijk door verwarming in de ..

€2,50
Laagste Prijs €1,45
Excl. BTW: €2,07

Inkjet - Grafix Krimp papier/plastic - Wit - Per vel - A4

Voortaan beschikbaar in A4 formaat i.p.v. US Letter. Krimp papier/plastic is bijna een magisch papi..

€2,50
Laagste Prijs €1,45
Excl. BTW: €2,07