Deze website gebruikt cookies voor uw gemak en het gebruik van de website te analyseren/verbeteren.
Op werkdagen voor 15:00uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
Altijd zeker en veilig verzonden via de pakketdienst, elk pakket kan gevolgd worden.
Verzendkosten voor Nederland €5,75 - België en Duitsland €9,00 - Korting aanwezig!!
Heeft u een vraag/opmerking of bent u op zoek naar advies? Stuur dan een email naar info@paperspecials.nl

Grafix seal - Beschermfolie

Gebruiksaanwijzing:

Stap 1:
Plaats het te beplakken vel vlak op tafel eventueel kunt u deze vast plakken met maskeertape let wel op dat de plekken waar de tape komt niet meer bruikbaar is. Het valt aan te raden om het vel met een lange zijde naar u toe te plakken, maar zo dat u om het vel kan lopen en ook bij een van de korte zijdes kan staan.

Stap 2:
Haal ongeveer 1cm van een van de drager los van het beschermfolie aan de kortste zijde van het vel. U doet dit het makkelijkste door een stukje afplaktape te nemen, vouw hiervan het uiteinde dubbel zodat u een “handvat” krijgt. Plaats deze op een hoek van het folie met het handvat aan de buitenzijde van het vel, en zó dat het klevende gedeelte van de tape iets buiten het vel valt. Neem nu een zelfde stuk tape en plaats deze boven op het eerste stuk tape maar aan de andere zijde van het folie. Druk de twee stukjes tape goed op elkaar. Pak beide “handvatten” van de tape beet en trek de bovenste van de twee stukken tape tegen zichzelf in los. Als dit goed is uitgevoerd zou de drager los moeten komen. Pak nu de losgekomen drager en haal over de gehele breedte 1 a 2 cm los en vouw deze tegen zichzelf in, houd hierbij de bloot komende zijde van het klevende vel naar beneden zodat er geen stof op kan vallen.

Stap 3:
Controleer het vel geplaatst op tafel of er geen stof op zit. Indien nodig of voor de zekerheid veeg of blaas deze schoon. Hiervoor is een grote blaasbalg erg handig, zodat u geen speeksel of vocht op het vel brengt, maar wel het stof kan wegblazen. Een spuitbus met lucht kan ook maar kijk uit dat u niet te dichtbij het vel komt en deze beschadigd. Raak het vel niet met uw handen aan!! Veeg het schoon met een doek, een kleefdoek of een schone zachte borstel.

Stap 4:
(Indien mogelijk ga voor deze stap aan een korte zijde van het vel op tafel staan) Breng vervolgens het blootgelegde deel van het beschermfolie voorzichtig aan op het te beplakken vel zonder kreuken of bellen. Doe dit door de hoeken beet te houden en het vel strak te houden, maar niet te strak want het vel mag niet vervormen. Plaats vervolgens een van de hoeken op de juiste positie aan de korte zijde van het vel het verste weg van uw standpunt. Houd de tegengestelde hoek nog iets omhoog en het vel nog steeds strak. Wrijf vanaf de geplaatste hoek het folie goed aan op de ondergrond, doe dit met uw vinger of een prop van een doek of een oud t-shirt. Vervolg uw weg rustig naar de andere hoek van het vel, laat rustig en geleidelijk aan deze hoek zakken, maar houd het vel onder spanning. Als dit goed is gedaan ziet u geen bellen onder het folie en heeft u geen oneffen plekjes.

Stap 5:
(Indien mogelijk ga aan de lange zijde van het vel op tafel staan) Nu is het tijd om voorzichtig en gelijkmatig de rest van de drager te verwijderen, maar ook de folie aan te brengen op het te beplakken vel. Dit doet u het makkelijkste met een liniaal of een rakel, het liefst met wat vilt om de rand. Dit vilt zorgt er namelijk voor dat u wat makkelijker de folie aan kan drukken om in kleine oneffenheden te komen zonder het te beschadigen. Pak nu in uw ene hand een liniaal en houd deze op het reeds vastgeplakte deel van de folie. Houd hierbij de liniaal zo een 45 graden vlak met de rand tegen de drager aan. Pak met uw andere hand, het midden van de drager vast. U dient het midden te pakken omdat u dan niet zo snel kreukels en dus luchtbellen krijgt bij het lostrekken van de drager. Trek nu voorzichtig de drager los en terwijl u dit doet drukt u direct de folie aan met de liniaal.

Stap 6:
Wanneer de volledige drager is verwijder en het beschermfolie is aangebracht, dient u het geheel nog goed aan te wrijven met een rakel met vilt of een prop van een doek of oud t-shirt. Wrijf hierbij vanuit het midden naar de randen toe. Mocht u bellen hebben onder de folie dan kunt u proberen deze naar de zijkant te vegen, Lukt dit niet dan kunt u deze doorprikken met een naald, al wil dat niet altijd even goed werken.

Tip:
Als de inkt of toner en de ondergrond waterbestendig zijn, dan kunt u het oppervlak licht nat spuiten met water voordat u het beschermfolie aanbrengt. Dit vergemakkelijkt het aanbrengen van de folie zonder bellen en kreuken. Ook kunt u in sommige gevallen bij een fout het folie herpositioneren. Wel dient u er rekening mee te houden dat het 12-24uur duurt voor het water opgedroogd is.

 

Handleiding geschikt voor de volgende producten:

Weergegeven:
Sorteren op:

Grafix seal - waterbestendig beschermfolie - 23x30.5cm - per vel

Helaas wordt dit product niet langer meer geproduceerd door Grafix. De huidige voorraad is dan..

€2,29
Laagste Prijs €1,84
Excl. BTW: €1,89

Grafix seal - waterbestendig beschermfolie - 30.5x365cm - per ROL

Helaas wordt dit product niet langer meer geproduceerd door Grafix. De huidige voorraad is dan..

€17,95
Laagste Prijs €16,75
Excl. BTW: €14,83