Deze website gebruikt cookies voor uw gemak en het gebruik van de website te analyseren/verbeteren.
Op werkdagen voor 15:00uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
Altijd zeker en veilig verzonden via de pakketdienst, elk pakket kan gevolgd worden.
Verzendkosten voor Nederland €5,75 - België en Duitsland €9,00 - Korting aanwezig!!
Heeft u een vraag/opmerking of bent u op zoek naar advies? Stuur dan een email naar info@paperspecials.nl

Inkjet - Lazertran decal papier

Dit speciale papier maakt het mogelijk om afbeeldingen over te brengen op voorwerpen met gebruik van een inkjet printer. Dit waterslide decal papier is niet geschikt voor kleding. Gebruik voor kleding “Textiel transfer papier”.

1. Print uw afbeelding aan de witte, kalkachtige, ruwe kant van het vel papier. Gebruik niet te veel inkt. Dit kan er voor zorgen dat de inkt gaat druipen. Zet de instelling voor Epson printers op “normaal papier”. Stel bij de geavanceerde instellingen de printer in op een dpi waarden van 1440 of als hoger als uw printer deze mogelijkheid biedt. Stel vervolgens de functie ‘High Speed’ of “Hoge snelheid” in zodat er zo min mogelijk inkt wordt gebruikt. Voor HP printers is de vooringestelde ‘klad’ functie de juiste instelling. Ook kunt u op fotokwaliteit, met mat foto papier en de hoogste resolutie als instelling gebruiken.

2. Laat de inkt na het printen minimaal 30 minuten drogen.

3. Knip uw waterslide decal vel na het printen in de juiste vorm en afmeting en laat de decal losweken tot de drager loslaat. Dit proces duurt circa 60 seconden. Bij gladde, niet absorberende oppervlakte zoals glas, aardewerk en metaal, is standaard genoeg lijm op het vel aanwezig om de decal op het voorwerp aan te brengen. Voor andere type oppervlakte zoals hout en gips raden wij aan om het vel decal van een extra lijmlaag te voorzien. Als extra hechting nodig is, kan hiervoor Arabische gom gebruikt worden. Voor het ontvetten van bijvoorbeeld kaarsen, glas en aardewerk kan pure alcohol worden gebruikt. Nadat u de decal succesvol op het gewenste oppervlak heeft aangebracht zal de achtergrond wit opdrogen. Om de achtergrond weer helder te maken, zodat de originele kleur en textuur van het voorwerp weer naar voren komt, brengt u een lak of vernis laag op oliebasis aan. Dit herhaalt u 2 tot 3 keer. Om de achtergrond wit te houden doet u het aflakken met een lak of vernis op waterbasis.

Werkwijze met Terpentijn Gebruik pure terpentijn om de decal aan absorberende oppervlakte zoals hout te ‘smelten’. Hierdoor wordt de afbeelding en het voorwerp één geheel. Terpentine of White Spirit kan ook gebruikt worden voor deze techniek, echter heeft pure terpentijn een krachtiger effect en geeft hierdoor een beter resultaat. Volg eerst stap 1, 2 en 3 van de hierboven vermelde werkwijze.

1. Leg nadat de achterzijde van het vel eraf is geweekt het decal vel weg om te laten drogen. Tijdens het drogen worden de delen naast het vel wit van kleur.
2. Bewerk het absorberende voorwerp (zoals hout) met pure terpentijn.
3. Leg het gedroogde decal vel met de afbeelding naar boven op het met terpentijn bewerkte oppervlakte en verwijder uiterst zorgvuldig de luchtbelletjes.
4. Laat het geheel enkele uren indrogen.

Zodra het geheel droog is kunt u het aflakken, let wel op dat ook de terpentijn volledig vervlogen is. Op absorberende ondergronden zoals hout kan dit enkele dagen duren. Nadat u de decal succesvol op het gewenste oppervlak heeft aangebracht zal de achtergrond wit opdrogen. Om de achtergrond weer helder te maken, zodat de originele kleur en textuur van het voorwerp weer naar voren komt, brengt u een lak of vernis laag op oliebasis aan. Dit herhaalt u 2 tot 3 keer. Om de achtergrond wit te houden doet u het aflakken met een lak of vernis op waterbasis.

 

Handleiding geschikt voor de volgende producten:

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.