Deze website gebruikt cookies voor uw gemak en het gebruik van de website te analyseren/verbeteren.
Op werkdagen voor 15:00uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
Altijd zeker en veilig verzonden via de pakketdienst, elk pakket kan gevolgd worden.
Verzendkosten voor Nederland €5,75 - België en Duitsland €9,00 - Korting aanwezig!!
Heeft u een vraag/opmerking of bent u op zoek naar advies? Stuur dan een email naar info@paperspecials.nl

Inkjet - Sunny PP Sticker Wit mat

Raak zo min mogelijk de print zijde van het vel aan met uw vingers. Vet en vuil zorgen er voor dat inkt niet of onvoldoende kan hechten.

Stap 1:
Plaats een vel PP sticker materiaal in de papierlade, let er op dat de printzijde de mat en kalkachtige kant is. Wanneer u de automatische invoer gebruikt kunnen er meerder vellen tegelijk in de printer worden geplaatst. Blader eerst even door de vellen heen zodat u zeker weet dat de vellen los zijn van elkaar. Een voor een invoeren heeft wel de voorkeur, om vastlopen van de printer te voorkomen.

Stap 2:
Gebruik voor het beste print resultaat, een instelling als fotopapier mat, mat adhesive vinyl of anders normaal papier. Stel de print kwaliteit in op beste, hoogste of foto, wanneer u dit niet heeft voldoet normaal ook. Zet snel printen of klad printen uit, hierbij kan het materiaal vast lopen.

Stap 3:
Laat het vel na het printen minimaal 15 minuten drogen, ook al lijkt het of het materiaal direct droog is uit de printer, dient de inkt volledig te verdampen. Wanneer u stickers maakt voor (langdurig) buiten gebruik of welke constant blootgesteld zijn aan UV-licht en vocht is het aan te raden de print af te lakken met een acryl basis blanke lak. Ook kunt u de print lamineren met een waterbestendig beschermfolie zoals Grafix Seal. Wacht minimaal 12uur voor u de afdruk gaat lamineren of aflakken, zodat de inkt volledig uit gedampt is.

Stap 4:
Knip de afbeeldingen uit het vel met een scherpe schaar of snijd het uit met een Exacto mes. Hoe dichter u bij de afbeelding knipt, hoe minder overtollig materiaal er op het gekozen voorwerp zichtbaar zal zijn. Na het knippen van de afbeelding, trekt u de backing van het vinyl vel af en plakt u de afbeelding, met de kleefzijde, aan het voorwerp vast. Voor de beste hechting is het van groot belang dat het voorwerp dat u gebruikt schoon en vet vrij is. Nadat u de afbeelding op het voorwerp heeft aangebracht moet u het eindresultaat minimaal 24 uur weg leggen zonder er aan te komen. Het is namelijk erg belangrijk dat de lijmlaag goed hecht door te drogen en hier gaat minimaal een etmaal overheen.

Tips:
- Gebruik bij voorkeur inkt van het merk van uw printer. Goedkope alternatieven kunnen een slechte invloed hebben op het resultaat. Ook zijn goedkopere inkten vaak minder watervast van zichzelf en trekken minder goed in het materiaal.
- Wanneer u het voorwerp buiten plaatst is het verstandig om het geheel (object en afbeelding) van een laminaat laag te voorzien. Hier kunt u blanke lak of waterbestendig beschermfolie voor gebruiken. Zo voorkomt u dat door de tijd vuil en vocht de lijmlaag kunnen aantasten en de randen los kunnen komen.
-Watervast in het geval van dit stickermateriaal houd in dat de lijmlaag zorgt voor een permanente hechting ook in vochtige omgevingen, inkten van een printer zijn veelal niet waterbestendig. Wel neemt dit materiaal de inkt op en geeft het een gradatie van watervastheid, maar dit werkt slechts kortstondig. Hierom word het aangeraden de stickers van een beschermlaag tegen vocht te voorzien zoals een blanke lak.

Gebruiken in combinatie met een Snijplotter:
Dit materiaal is ook uitermate geschikt om te snijden door middel van een snijplotter. Zo kunt u eerst een afbeelding op het PP sticker materiaal printen en vervolgens heel nauwkeurig uitsnijden. Wanneer u gebruik maakt van een Silhouette Cameo kunt het mesje instellen op dieptestand 2. U hoeft hierbij geen snij mat te gebruiken, gezien u tot de drager snijd en niet er doorheen. In de software kunt u een snelheid instellen van 1-7 waarbij 1 langzaam is en 7 vrij snel, des te langzamer u hem instelt des te beter het resultaat, een gemiddelde instelling van 4 behaald zeer goede resultaten. De dikte instelling dient u in te stellen op 7, hiermee snijd u iets in de drager maar kunt u de sticker wel makkelijk verwijderen.

 

Handleiding geschikt voor de volgende producten:

Weergegeven:
Sorteren op:

Inkjet - Sunny PP sticker (watervast) - Mat Wit - A3 – per vel

Inkjet PP sticker wit, is een mat, watervast en permanent zelfklevend sticker materiaal. Het is e..

€5,00
Laagste Prijs €2,20
Excl. BTW: €4,13

Inkjet - Sunny PP sticker (watervast) - Mat Wit - A4 – per vel

Inkjet PP sticker wit, is een mat, watervast en permanent zelfklevend sticker materiaal. Het is e..

€2,50
Laagste Prijs €1,10
Excl. BTW: €2,07