Deze website gebruikt cookies voor uw gemak en het gebruik van de website te analyseren/verbeteren.
Op werkdagen voor 15:00uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
Altijd zeker en veilig verzonden via de pakketdienst, elk pakket kan gevolgd worden.
Verzendkosten voor Nederland €5,75 - België en Duitsland €9,00 - Korting aanwezig!!
Heeft u een vraag/opmerking of bent u op zoek naar advies? Stuur dan een email naar info@paperspecials.nl

Inkjet - Glossy sticker watervast (PPD)

Stap 1 - Algemene informatie:
Belangrijk: Bewaar het folie altijd in de originele verpakking en in een donkere, droge ruimte op kamertemperatuur. Wanneer de verpakking is opengemaakt, de restant vellen ook altijd in de originele verpakking bewaren, vanwege de thermische eigenschappen van het folie. Houd altijd een vel papier (zoals deze handleiding) bij het materiaal aan de printzijde, zodat deze eventueel vocht of condens op vangt.
- Print alleen op de de kant waar de glanzende coating op aangebracht is. De ruwe achterkant is niet geschikt om op te printen.
- U kunt meerdere vellen tegelijkertijd in de papierlade leggen. Echter is het aan te raden om niet te veel vellen achter elkaar te plaatsen. Blader altijd eerst door de vellen zodat ze goed los zijn van elkaar.
- Wees voorzichtig met scherpe materialen en nagels. Hierdoor kan de coating beschadigen.
- Voor het plaatsen moet de ondergrond schoon, stof-, water- en vetvrij zijn.
Tip: Deel het vel efficiënt in. Wanneer u eenmaal het papier heeft gebruikt, kunt u het betreffende vel niet nogmaals printen.

Stap 2 - Printer instellingen:
Onderstaande printer eigenschappen dienen voor het printen te worden ingesteld voor een zo hoog mogelijke kwaliteit:
- Papierkwaliteit: Glossy Fotopapier / Foto glossy film / Hooglans (foto)papier.
- Afdrukkwaliteit: Hoog / Fijn / Beste kwaliteit (tot maximaal 2.880 dpi).

Stap 3 - Toepassingen en extra’s:
- Onbedrukte witte delen op het folie: Als het vel niet volledig bedrukt is, is het niet aan te raden om dit deel van het folie voor een volgende keer te gebruiken. Nadat er eenmaal is afgedrukt, kan er gemakkelijk stof en vuil op achter blijven, dit heeft direct invloed op de inkt die vervolgens op de het folie wordt aangebracht.
- UV-licht: Alhoewel de folie weerbestendig is, is de coating niet immuun voor UV-licht. Wanneer de folie gedurende een lange periode blootgesteld wordt aan zonlicht kan de print verbleken, hierom is het aan te raden een uv bestendig blanke lak of laminaat aan te brengen.
- Impact van regen, hagel en wind: Ondanks dat het materiaal water- en weersbestendig is, kan de impact van regendruppels, hagelstenen en het schuren van de wind de print beschadigen. Voor het gebruik buitenshuis is dan ook aan te raden de folie na het printen te lamineren of te voorzien van een blanke lak.
- Het aanbrengen van de folie: Van zichzelf kleeft het folie op alle gladde, schonen en vetvrije oppervlakken. Om het folie ook nuttig te maken bij verschillende omstandigheden of bij een groot diversiteit aan toepassingen, beschikt het folie over een z.g.n. semi-permanent zelfklevende folie. Hierdoor kan het folie nog vrij eenvoudig verwijderd worden zonder de ondergrond te beschadigen. Indien mogelijk kan een föhn of verfstripper (op lage stand) gebruikt worden om de lijm te verwarmen waardoor deze makkelijker los laat. Let op dat u de folie niet ver verwarmt zodat deze smelt of verbrand, dit kan de onderlaag beschadigen en het verwijderen alleen maar lastiger maken. Bij zeer intensief gebruik kunt u over de folie een transparante laag aanbrengen met een andere zelfklevende folie. Bedenk wel dat deze folie direct hecht aan de originele folie en u deze niet zonder beschadiging los kunt maken. Het aanbrengen van een extra folie laag geschiedt dan ook op eigen risico.

Tip: Om de folie sneller te laten drogen, kunt u de print met de föhn op een lage stand droogblazen. Houd hierbij wel voldoende afstand zodat u de inkt niet over de folie heen wegblaast. Ook kunt u de sticker extra bescherming geven door deze van een laag blanke lak te voorzien. Dit kunt u doen voor of na het aanbrengen van de sticker. Na het aanbrengen kunt u de ondergrond en de sticker tezamen aflakken voor een optimale bescherming.

 

Handleiding geschikt voor de volgende producten:

Weergegeven:
Sorteren op:
Inkjet - Glossy Sticker watervast  - Wit - per vel Geen voorraad

Inkjet - Glossy Sticker watervast - Wit - per vel

Glanzend watervast vinyl sticker materiaal, met een dikte van circa 120Micron. Voor het maken van b..

€2,19
Laagste Prijs €1,40
Excl. BTW: €1,81