Deze website gebruikt cookies voor uw gemak en het gebruik van de website te analyseren/verbeteren.
Op werkdagen voor 15:00uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
Altijd zeker en veilig verzonden via de pakketdienst, elk pakket kan gevolgd worden.
Verzendkosten voor Nederland €5,75 - België en Duitsland €9,00 - Korting aanwezig!!
Heeft u een vraag/opmerking of bent u op zoek naar advies? Stuur dan een email naar info@paperspecials.nl

Inkjet - Sunny Waterslide decals

Papier invoer:
Voer uw vel decal papier in uw printer op de bij de printer aangegeven methode. Waarbij de glimmende zijde geprint dient teworden. Als u een printer heeft met een handmatige invoer aan de bovenzijde dan valt het aan te raden deze te gebruiken.

De instellingen:
Zet de instellingen voor de printer op “Photo paper glossy” of een gelijkmatige instelling. U kunt de kwaliteit op standaard laten staan, echter kan het Incal papier een hogere kwaliteit ook aan. Afhankelijk van het type afbeelding, kan er geëxperimenteerd worden met deze instelling. Indien mogelijk kunt u de dpi van de afbeelding tot wel 2800 verhogen.

Aflakken:
Na dat uw afbeelding is geprint moet deze drogen (zo een 60 minuten). Hierna lakt u de afbeelding af met een acryl/waterbasis blanke lak. Laat de blanke lak goed drogen en uitharden zoals beschreven door de fabrikant van de gebruikte blanke lak.

Verwerking:
Knip of snijd uw afbeelding uit. Bij het gebruik van Clear decals hoeft u niet tot op de afbeelding te knippen. Wanneer u witte decals gebruikt moet u zo dicht mogelijk bij de afbeelding knippen. Tenzij u een witte omlijning wilt behouden.

Plaatsen en Afwerken:
Zorg dat uw ondergrond stof en vet vrij is, ontvet dit met universele ontvetter of ammoniak.Plaats de decal in een bakje met koud tot lauw water gedurende 20-30 seconden tot de decal los komt van de drager. Gebruik uw vingers om de decal van de drager af op de ondergrond te schuiven. Verwijder hierna al het overtollige water en luchtbelletjes aan de hand van een squeegee of een rakel. Ook voorzichtig aandrukken met een doekje werkt, echter vergt dit een langere droogtijd. Laat vervolgens de decal minstens 1uur drogen tot u zeker weet dat deze volledig droog en gehecht is.Hierna kunt u indien gewenst het object en de decal nog eens aflakken, hierdoor wordt het object en de decal één.

Tips:
1- U kunt na het plaatsen van de decal, deze ook extra beschermen met een “Waterbestendig beschermfolie”. Deze zijn ook verkrijgbaar in onze webshop op www.paperspecials.nl
2- Het aflakken na het aanbrengen van de decal op het object valt wel aan te raden. Een decal heeft een watergeactiveerde lijmlaag, hierdoor heeft deze geen watervaste hechting en ook niet permanent. Wanneer u een decal en het object waarop het aangebracht is aflakt, dan kan er geen water of vuil meer bij de decal. Dit komt de levensduur van uw decals zeer ten goede.
3- Bij het gebruik op hout valt het aan te raden het hout eerst te lakken het zij met kleur of een blanke lak.
4- Op sommige kunststoffen heeft het materiaal een wat mindere hechting, is dit bij u het geval? Lak dan het materiaal eerst af en plak daar vervolgens de decal overheen.
5- Om decals aan te brengen op glas of keramiek, kunt u dit decal papier gebruiken in combinatie met Magic coating papier. Hierbij kunt u dit decal papier afbakken op een temperatuur tussen de 180 en 220 graden Celsius voor 10 minuten. Hoe hoger de temperatuur is die u gebruikt des te beter word de hechting. echter kunnen niet alle inkten deze temperatuur weerstaan. Doe hierom dan ook altijd een test op een proef object om te zien of een temperatuur van 220 graden gebruikt kan worden met uw inkt/printer.
6-De hechting kan ten alle tijden verbeterd worden door de decal na het aanbrengen op het object te verwarmen. Doe dit in een oven of met een (verf)föhn, gebruik hierbij een temperatuur van 180 graden voor 10 minuten. Wel dient u rekening te houden dat de ondergrond en de eventueel gebruikte blanke lak deze temperatuur aan kunnen.

 

Handleiding geschikt voor de volgende producten:

Weergegeven:
Sorteren op:

Inkjet - Sunny Waterslide Decal papier - Clear - A3 – per vel

Inkjet - Sunny Waterslide Decal Paper Met deze waterslide decals maakt u de mooiste decoraties he..

€5,00
Laagste Prijs €2,20
Excl. BTW: €4,13

Inkjet - Sunny Waterslide Decal papier - Clear - A4 – per vel

Op dit waterslide decal papier kan op zeer hoge kwaliteit foto's en details geprint worden Het mate..

€2,50
Laagste Prijs €1,11
Excl. BTW: €2,07

Inkjet - Sunny Waterslide Decal papier - Wit - A3 – per vel

Op dit waterslide decal papier kan op zeer hoge kwaliteit foto's en details geprint worden. Het mat..

€5,00
Laagste Prijs €2,20
Excl. BTW: €4,13

Inkjet - Sunny Waterslide Decal papier - Wit - A4 – per vel

Op dit waterslide decal papier kan op zeer hoge kwaliteit foto's en details geprint worden. Het mat..

€2,50
Laagste Prijs €1,10
Excl. BTW: €2,07