Deze website gebruikt cookies voor uw gemak en het gebruik van de website te analyseren/verbeteren.
Op werkdagen voor 15:00uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
Altijd zeker en veilig verzonden via de pakketdienst, elk pakket kan gevolgd worden.
Verzendkosten voor Nederland €5,75 - België en Duitsland €9,00 - Korting aanwezig!!
Heeft u een vraag/opmerking of bent u op zoek naar advies? Stuur dan een email naar info@paperspecials.nl

Inkjet - Transfer Artist Paper (TAP)

Printen:
Print, teken of verf aan de witte kant van het TAP papier. Knip alle overtollige witte delen om de afbeelding weg. Alles wat wit is wordt als helder polymeer mee overgebracht. Bij gebruik van een Inkjet printer gebruikt u de normale papierinstellingen en een enigszins verhoogde papier kwaliteit instelling. Print de gewenste afbeeldingen of teksten in spiegelbeeld uit.

Strijken:
- Verhit het strijkijzer voor op de heetst mogelijke stand. Gebruik een ‘Silicone Release Paper’, een normaal vel papier of bakpapier als extra laag tussen uw strijkijzer en het voorwerp, wanneer u strijkt op een oppervlakte dat niet goed bestand is tegen verhitting. Door de extra laag moet u iets langer strijken dan u gewent bent zonder deze laag. Hoe lang u moet strijken hangt af van de grote van uw afbeelding of tekst, de warmte van uw strijkijzer en het gekozen materiaal waar u op strijkt.
- Plaats het TAP papier met de kant van de afbeelding naar beneden en strijk het gehele oppervlakte van de afbeelding met een gelijkmatige snelheid.
- Kleine afbeeldingen van ongeveer 3 bij 5 cm kunnen met 10 seconden strijken al voldoende verhit zijn. Een volledig benut TAP papier neemt circa 30 tot 45 seconden strijken in beslag. Gladde oppervlakten hebben minder tijd nodig dan poreuze oppervlakten. Wij raden aan om te experimenten met de duur van het strijken voor een optimaal resultaat. Gebruik een normaal vel papier, bakpapier of een silicone release paper op het TAP om uw strijkijzer schoon te houden.
- Gebruik een stevige en gladde oppervlakte, zoals een strijkplank, om op te strijken. Wanneer de oppervlakte die gebruikt wordt om op te strijken niet glad is kan dit een negatieve invloed hebben op het eindresultaat.

Los trekken:
Het TAP papier kan makkelijk worden verwijderd van het textiel of andere voorwerpen als de afbeelding al strijkend op het voorwerp is aangebracht. Om er zeker van te zijn dat u het voorwerp kunt wassen moet het overbrengen van de afbeelding voor de volledige 100% zijn afgerond. De afbeelding moet er na het overbrengen in zijn geheel glad uitzien. Kijk tijdens het overbrengen van de afbeelding niet naar de afbeelding zelf om te bepalen of het overbrengen is afgerond, maar probeer een hoekje los te trekken. Als dit makkelijk gaat dan kunt u langzaam het volledige vel los trekken van het oppervlakte voor de complete overdracht van de afbeelding. Na overdracht van de afbeelding op textiel, voelt het textiel stijf aan. Dit komt door de extra laag die is aangebracht om het voorwerp wasbaar te maken. Na de eerste wasbeurt verdwijnt deze stijfheid door het oplossen van een extra aangebrachte laag zonder dat het de afbeelding aantast.

TIPS:
- Berg de gebruikte en niet gebruikte TAP vellen in de plastic beschermhoes op, en breng het nooit in contact met vocht. - TAP vellen kunnen circa drie jaar opgeborgen worden zonder kwaliteitsverlies.
- Test de gebruikte materialen en de strijkijzer instellingen altijd vóór u aan de slag gaat.
- Het resultaat kan variëren in kwaliteit. Wij raden aan om eerst een stukje uit te testen met een restant stukje TAP papier

 

Handleiding geschikt voor de volgende producten:

U heeft nog geen producten in uw winkelwagen.