Deze website gebruikt cookies voor uw gemak en het gebruik van de website te analyseren/verbeteren.
Op werkdagen voor 15:00uur besteld, dezelfde werkdag verzonden!
Altijd zeker en veilig verzonden via de pakketdienst, elk pakket kan gevolgd worden.
Verzendkosten voor Nederland €5,75 - België en Duitsland €9,00 - Korting aanwezig!!
Heeft u een vraag/opmerking of bent u op zoek naar advies? Stuur dan een email naar info@paperspecials.nl

Inkjet - Sunny Watervast decal papier

Papier invoer:
Voer uw vel decal papier in uw printer op de bij de printer aangegeven methode. Waarbij de gladde en mat witte zijde geprint dient te worden. (achterzijde van het materiaal is wat geler, de printzijde is helderwit) Als u een printer heeft met een handmatige invoer aan de bovenzijde dan valt het aan te raden deze te gebruiken.

De instellingen:
Zet de instellingen voor de printer op “Foto papier mat” of een gelijkmatige instelling. Instellingen als normaal papier, of dik papier, kunnen ook gebruikt worden, maar kunnen vaak mindere kwaliteit aan. U kunt de kwaliteit op standaard laten staan, echter kan het decal papier een hogere kwaliteit ook aan. Afhankelijk van het type afbeelding, kan er geëxperimenteerd worden met deze instelling. Indien mogelijk kunt u de dpi van de afbeelding tot wel 2800 verhogen. Laat na het printen de afbeelding voldoende drogen. Afhankelijk van de omstandigheden varieert dit van 15minuten tot 1 uur.

Aflakken (optioneel):
Na het printen hoeft u het watervast decal papier niet af te lakken. Echter zorgt een laklaag voor betere bescherming, dus ook voor de print tijdens het plaatsen. Dit is een optionele stap en zonder aflakken kunt u de decal ook lossen.

Verwerking:
Knip of snijd uw afbeelding uit. Probeer zo dicht mogelijk bij de afbeelding knippen, tenzij u een witte omlijning wilt behouden.

Plaatsen en Afwerken:
Plaats de decal in een bakje met lauw tot handwarm water gedurende 20-30 seconden tot de decal los komt van de drager. Gebruik uw vingers om de decal van de drager af op de ondergrond te schuiven. Verwijder hierna al het overtollige water en luchtbelletjes aan de hand van een squeegee of een bankpasje. Ook voorzichtig aandrukken met een doekje werkt, echter vergt dit een langere droogtijd. Laat vervolgens de decal minstens 1 uur drogen tot u zeker weet dat deze volledig droog en gehecht is. Hierna kunt u indien gewenst het object en de decal nog eens aflakken, hierdoor wordt het object en de decal één.

Tips:
- U kunt na het plaatsen van de decal, deze ook extra beschermen met een “Waterbestendig beschermfolie”. Deze zijn ook verkrijgbaar in onze webshop op www.paperspecials.nl
- Dat dit materiaal watervast heet, heeft betrekking op de coating die de inkt opneemt. De lijmlaag daarentegen is water geactiveerd zoals alle andere decal papieren. Hierdoor valt het aan te raden na het plaatsen van de decal deze en het object af te lakken. Als er vet, vocht of vuil bij of onder een onafgewerkte decal komt kan dit resulteren in het beschadigen of loslaten van de decal.

 

Handleiding geschikt voor de volgende producten:

Weergegeven:
Sorteren op:

Inkjet - Sunny Decal papier WATERVAST - Wit - A4 – per vel

Watervast decal papier hoeft niet afgelakt te worden na het printen. Het materiaal bevat een flinte..

€2,50
Laagste Prijs €1,10
Excl. BTW: €2,07