• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Met wit printen

Vanaf nu is het mogelijk om uw prints met ook wit erin of eronder te laten printen bij PaperSpecials.
Er kan wit als standalone kleur, als steunkleur geprint worden maar ook een combinatie waardoor fullcolor met wit ook mogelijk is.
Stel u wilt een gele tekst printen en deze moet aangebracht worden op een zwarte ondergrond, dit is met transparante decals niet mogelijk omdat de kleur niet voldoende dekkend is.
Normaal moet deze dan ook op wit papier/folie geprint worden en vervolgens heel exact uitgesneden worden, maar dat is niet altijd mogelijk of even handig.
Nu bestaat dit probleem niet meer, want er kan nu wit als steunkleur geprint worden waardoor dit geel wel dekkend blijft.

Er zijn wel wat voorwaarden en richtlijnen, deze bespreek ik hieronder:

De mogelijkheden met wit:
Zoals reeds besproken zijn er meerdere mogelijkheden bij het printen met wit.
 1. Standalone wit: Ofwel het hele vel bevat alleen items welke wit moeten worden

 2. Wit als Steunkleur: De afbeelding bevat allerlei kleuren (cmyk) en deze moeten dekkend worden door er wit onder te printen

 3. Fullcolor met wit: Eigenlijk een combinatie van bovenstaande items. U heeft dus gekleurde objecten waar u wit onder wenst en daarbij zijn er witte items in de afbeelding die wit moeten blijven in het eindresultaat.
Dit zijn 3 mogelijkheden die prima haalbaar zijn met de printer. Wel hebben deze mogelijkheden wat aangepaste vereisten aan het aangeleverde bestand en de hieraan verbonden kosten.
Daarmee kom ik dan ook direct op het volgende item hieronder uit.
De vereisten aan het bestand / de bestanden:
De printer en zijn software bieden veel mogelijkheden om wit te kunnen printen.
 • Vector-bestanden: Verreweg het beste resultaat wordt behaald met vector bestanden. Deze bestanden bieden alle vrijheid om selecties te kunnen maken, en extra kleurlagen (met wit) toe te kunnen voegen op de plekken waar dit nodig is. Begrijpelijk genoeg kan niet iedereen/alles in vector worden aangeleverd.
 • PNG-bestanden met transparantie: Door de kennis in bewerkingssoftware en de mogelijkheden die de printer bied, kan er bijna hetzelfde resultaat behaald worden met PNG bestanden als met Vector bestanden. Een vereiste is wel dat de PNG bestanden een transparante achtergrond hebben omdat al het wit in het bestand ook wit geprint zal worden. Het is dan ook van belang dat al het wit dat niet geprint moet worden weg geknipt/gegumt wordt.
 • Alle andere bestanden: De resultaten zijn onvoorspelbaar maar het behoort wel tot de mogelijkheid om ook andere bestanden te printen. De software van de printer bied namelijk wat automatische functies om wit te plaatsen daar waar hij denkt dat het nodig is. Dit laatste is dan ook direct een manco van deze mogelijkheid, er is namelijk geen controle over het resultaat is pas zichtbaar als de print klaar is. Dit is namelijk een bewerking die in in de driver/printer wordt uitgevoerd. Er zijn hier 2 mogelijkheden in
  1- Wit printen op alle data inclusief wit, alles dat niet transparant is wordt wit (ook witte achtergronden).
  2- Wit printen op alle data exclusief wit, de printer zoekt alleen kleur data op en print hier wit onder.
  Bij deze methodes is echter gebleken dat soms stukjes achtergrond toch wit geprint wordt omdat deze net niet helder wit waren. Ook sluit het wit niet altijd evengoed achter de kleuren waardoor er flinke randen wit rond de kleur zichtbaar zijn. Ondanks dat dit niet altijd te voorkomen is, is het dan ook aan te raden om vector bestanden of png bestanden met transparantie te gebruiken.
Elke bestand behoeft zijn eigen bewerking en brengt dan ook kosten met zich mee. Hiermee komen we dan ook direct uit bij het volgende item...
Wat zijn de kosten van de diverse mogelijkheden:
Het printen met wit vereist wat aanpassingen aan de aangeleverde bestanden. Het is dan ook heel lastig om vooraf een exacte prijs te bepalen en te bespreken. Elk bestand is anders, elke wens vereist andere werkzaamheden. Soms gaat het om enkele afbeeldingen met simpele vormen, maar soms gaat het over vellen vol met wel honderden afbeeldingen....

Ik wil u niet geheel in het ongewisse laten, dus ik zal wat richtlijnen met kosten opgeven.
Hierbij bereken ik met toeslagen op de huidige prijzen voor het cmyk printen van decals, stickers etc (zie elders op de website).
Doorgaans is de standaard prijs voor printwerk €3,65 per A4 vel, CMYK kleuren, printklaar bestand.
 • Toeslag voor het printen van wit (geen bewerking nodig) €2,00
 • Toeslag voor het plaatsen van wit en/of wit onder kleur (png/vector bestand) vanaf €3,00
 • Het uitvoeren van bewerkingen als uitknippen, op maat maken, omzetten naar vector €25,00 per uur
U krijgt vooraf een offerte op met een vaste prijs, tenzij de vooraf besproken wensen of vereisten wijzigen.

Voor een "print-klaar" bestand waar alleen wit toegevoegd moet worden betaald u dus €8,65 per A4 vel. Hierbij levert u een bestand aan welke op A4 formaat gebaseerd is, de afbeeldingen zijn op de juiste maten en het bestand heeft een transparante achtergrond (png of vector).
Hoe printwerk met wit te bestellen?
Het bestellen van printwerk waarin wit geprint moet worden, kan worden gedaan via de email.
Gezien elke bestand anders is, elke wens anders is en niet elk bestand evenveel werk benodigd, is er niet een standaard prijs.
Tevens geeft dit de mogelijkheid om te kijken of het bestand van afdoende kwaliteit is, of de wensen mogelijk zijn en welke methode/werkwijze vereist is om aan het gewenste resultaat te komen.

Stuur een email met het gewenste bestand en vermeld hierbij:
 1. Is het bestand, op wit toevoegen na, printklaar?(maten van afbeeldingen etc)
 2. Wilt u standalone wit, wit als steunkleur of Fullcolor met wit?
 3. Hoeveel maal wilt u het geprint hebben?
 4. Op welk materiaal wenst u de print te ontvangen?
 5. Uw adres en contactgegevens