• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Laser | Sunny Waterslide Decal Papier Standaard 13µ | Transparant (Witte drager) | A3

1 / 1
€6,00
Zie onze staffelkorting!

Waterslide Decals zijn flinterdunne stickers. Decal is bedoeld om artikelen / objecten te decoreren en/of te personaliseren.

Middels een laserprinter kunt u zelf decals printen. Het materiaal is heel veelzijdig te gebruike
Levertijd Leverbaar in 2 tot 4 weken
  • Koop 5 voor €4,00 per stuk en bespaar 33%
  • Koop 10 voor €3,60 per stuk en bespaar 40%
  • Koop 25 voor €3,20 per stuk en bespaar 47%
  • Koop 50 voor €2,80 per stuk en bespaar 53%
  • Koop 100 voor €2,40 per stuk en bespaar 60%
Laser | Sunny Waterslide Decal Papier Standaard 13µ | Transparant (Witte drager) | A3

Zie onze staffelkorting!

Waterslide Decals zijn flinterdunne dunne stickers.
Decal is bedoeld om artikelen / objecten te decoreren en/of te personaliseren.

Middels een laserprinter kunt u zelf decals printen. Het materiaal is heel veelzijdig te gebruiken en nagenoeg niet zichtbaar als het aangebracht is.

Decal wordt vaak gebruikt voor het personaliseren van onder andere nagels, glazen, mokken, modelbouw, racefietsen, vishengels, scooters, spiegels, glasblokken, afgelakt steigerhout en nog veel meer decoratieve objecten. Decal kan ook op glas of keramiek aangebracht en gebakken worden.

Waterslide decals zijn wellicht het best bekend als de stickertjes bij modelbouwpakketten. Het is een flinterdunne sticker welke gelost en geplaatst wordt door deze even in het water te leggen. Te gebruiken op nagenoeg alle niet-poreuze ondergronden waaronder glas, keramiek, metaal, kunststof en (gelakt) hout, maar ook te gebruiken op kaarsen. Waterslide decals dienen voor de meeste toepassingen ingesloten te worden in een laklaag (acryl blanke lak). Dit omdat deze van zichzelf geen permanente hechting heeft en van kwetsbare aard is.

Op glas, keramiek en metaal kunnen de decals gebakken worden, waardoor ze harder en bestendiger worden. Onbewerkt zijn decal vellen hierdoor geschikt voor nagenoeg alle desktop laser printers, welke wat dikker papier aan kunnen (zo'n 160 grams). Deze decal vellen zijn ook te gebruiken met een Solvent-, UV-inkt- en Latex printer én met Microdry printers, zoals de Alps. 

Decals zijn:

  • uitsluitend voor decoratieve doeleinden (tenzij afgewerkt in een voor het doel geschikte laklaag);
  • niet voedselveilig (dus niet voor direct contact met voedsel);
  • verkrijgbaar in 4 diktes (extra dun - 5µ, dun - 8µ, standaard - 13µ, premium - 18µ), 2 varianten (clear en wit), 2 verschillende kleuren drager (wit en blauw) en 2 formaten (A4 & A3);
  • met een blauwe drager (blue backing) het meest geschikt voor gebruik in printers, welke wit kunnen printen. Anders gebruikt u decals met witte drager (white backing).

Vier Diktes.. welke moet ik kiezen?
Er zijn 4 verschillende diktes verkrijgbaar dus eigenlijk voor ieder wat wils en de keuze hierin is persoonlijk. De standaard van 13µ (µ=Micron) is niet voor niets de standaard en dit is eigenlijk de meest gangbare dikte, welke makkelijk in gebruik is. De extra dunne van 5µ en dunne van 8µ variant is voor de veeleisende gebruiker, maar is wel kwetsbaarder en lastiger te verwerken. Premium decals van 18µ zijn vooral heel stevig en minder kwetsbaar, waardoor ze zeer geschikt zijn voor grote decals en de snelle verwerkers.

Gebruikt u decals voor het eerst?
Wij adviseren u dan om te starten met de standaard dikte van 13µ.

Uitleg: Waterslide decals verwerken + Deel 2: gevorderde verwerking

Uitleg: Glas en keramiek decoreren

Uitleg: Kaarsen decoreren

Uitleg: Blanke lak spuiten

Uitleg: Wit of doorzichtige media kiezen

Meer informatieve artikelen vind u onder het kopje  "Hoe of wat"


LET OP!!
Samsung laserprinters uit de SL-C4xxW serie, lijken het decal papier niet te kunnen verwerken!!

Let op met fotoprinters en productieprinters. Deze printers vergen meer kennis van de gebruiker om tot een goed resultaat te komen. Bij verkeerd gebruik kan zelfs schade aan de machine ontstaan. 

 

Reviews
Reviews
0 sterren op basis van 0 beoordelingen
0 sterren op basis van 0 beoordelingen